KONTAKT  792 411 494

Zestaw na Dobry Początek z Kawą

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 79,99 zł 79.99
quantity szt.
dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Wspaniały Zestaw na Dobry Początek z Kawą

Książka Ilustrowany Leksykon Kawy + Kawa prażona Kostaryka Tarazzu torebka 100 g + Hario Zestaw V60 drip CLEAR, miarka i filtry

Książka Ilustrowany Leksykon Kawy Leszek Rum

Dla nas jedna z najlepszych książek o kawie. Gorąco polecamy!

Pięknie wydany, bogato ilustrowany leksykon Leszka Ruma w twardej oprawie, zawierający opisy wielu faktów i zdarzeń z wielowiekową historią kawy. Autor przybliża dzieje poznania najważniejszych gatunków, walki o kawę, jej przydatność, związane z nią legendy, sprzeczności i jej rzeczywistą wartość. Dodatkową atrakcją książki jest kalendarium prezentujące skrótowo najważniejsze wydarzenia z dziejów historii świata.

Hario Zestaw V60-02 drip CLEAR + filtry

Świetny zestaw startowy do zaparzania kawy Hario składający się: z plastikowego Dripa bezbarwnego V60-02, miarki do ziaren kawy i 100 filtrów.

Taki zestaw idealnie sprawdzi się jako prezent dla osoby interesującej się kawą jak i dla każdego chcącego rozpocząć swoją przygodę z alternatywnymi metodami zaparzania. Całość zapakowana w eleganckie kartonowe pudełko.

Arabica Kostaryka Tarazzu

O kostarykańskiej Tarrazu smakosze mówią „niewiarygodnie dobra kawa”. To zasłużona opinia bowiem bogactwo jej smaku łączy w sobie solidność, moc i aromat zaskakujący soczystą nutą dymną z orzechowym akcentem.Kawowce w rejonie Tarrazu rosną na wybitnie żyznych glebach wulkanicznych. Zbiory odbywają się między sierpniem a lutym. Następnie surowiec obrabia się metodą na mokro i klasyfikuje.

Doskonale nadaje się do kaw deserowych o tropikalnym charakterze, połączona z mlekiem kokosowym, ciemnym rumem, lub likierem orzechowym uwalnia niezwykły aromat. Jednocześnie jest znakomita do parzenia po turecku.

Kawa średnio prażona - styl pełny miejski

Rodzaj Kawy

Polecamy każdemu zakup kawy ziarnistej i własnoręczne zmielenie kawy bezpośrednio przed zaparzeniem.

Nasz prażalnia oferuje 3 stopnie zmielenia do wyboru:

- Drobne do zaparzania w ekspresach ciśnieniowych, kawa po arabsku w tygielku

- Średnia do zaparzania w ekspresach przelewowych, dripach, kawiarkach moka, aeropresach, do kawy parzonej "zalewajka"

- Grube do zaparzania w dzbankach i urządzeniach typu french press oraz cold brew czyli kawie parzonej zimną wodą

Pamiętajcie, że zawarte wskazówki to tylko przykładowe informacje dlatego zachęcamy każdego do eksperymentowania i zabawy z kawą, warto zmieniać stopień mielenia w zależności od zastosowanego ziarna czy mieszanki kaw, wtedy możecie odnaleźć inne, nowe nuty smakowe czy zapachowe.

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl